skip to Main Content
Kandidat Design

Tom Giza

KOMPA

KOMPA är en gitarrförstärkare som förenar elegans och funktionalitet med ett innovativt designkoncept inspirerat av Dieter Rams designprinciper. Genom att bryta mot den traditionella, “manliga” och “rockiga” estetiken erbjuder denna förstärkare en modern och stilren lösning för dagens gitarrister.

Genom att integrera ett starkt intresse för musik i detta projekt har nya möjligheter och utmaningar utforskats. Här har en gitarrförstärkare omformats, med målet att förena form och funktion för att passa i en hemmiljö.
En unik egenskap hos KOMPA är den sittvänliga designen som möjliggör att känna vibrationerna från ljudvågorna, vilket tillför en extra dimension till användarupplevelsen.
Den retroinspirerade designen, klädd i möbellinoleum, kombinerar hållbarhet med estetiskt tilltalande yta som sticker ut på marknaden. Förstärkaren har även ett nedåtriktat högtalarelement, vilket är ett experimentellt inslag som som utmanar både utformningen och ljudupplevelsen.

Projektet har resulterat i en fungerande prototyp av den sittvänliga gitarrförstärkaren KOMPA, som kombinerar en stilren och diskret look med en förhöjd sensorisk upplevelse.

tomgiza@hotmail.com