The Open Kitchen
Utmanar modern köksdesign, baserad på berättelser och erfarenheter från olika kulturella traditioner.
Dagens moderna kök är fullt av lyxvaror och maskiner som hjälper människor att tillaga mat så snabbt och effektivt som möjligt. I det moderna köket handlar allt om bekvämlighet. Även om detta har sina fördelar, eftersom smarta kökselement tenderar att arbeta effektivt och därför stöder bättre energihantering, har det samtidigt många nackdelar.
Som ett svar på det moderna bekvämlighets- och konsumentbaserade köket föreslår detta examensarbete ett behovsbaserat kök, som också hämtar inspiration från kökselement, varav vissa är väletablerade traditioner, i andra länder som arbetar mer energi- och vatteneffektivt. Det går tillbaka till kökets innersta väsen och ifrågasätter vad det är som människor verkligen behöver, hur köksutrymmet och dess apparater kan minimeras och på vilka sätt det kan anpassas till socialt och miljömässigt hållbara metoder. The Open Kitchenpresenterar en ny vision för västerländsk köksdesign baserad på dessa överväganden.
@designbyjosha
www.linkedin.com/in/josha-veldheer
jcveldheer@gmail.com