skip to Main Content
Master Smyckekonst

Jiayang Huang

Chasing time

Under tidens gång, att njuta av tiden som går eller att kämpa mot den är frågan.

Chasing Time är en stor installation som fördjupar sig i min personliga känslomässiga koppling till tid. I takt med att tiden går möter jag varje dag rädslor och ångest inför åldrandet och tidens gång. Det här projektet syftar till att sammanföra personliga känslor och tidselement genom metalltekniken chasing (repoussé) för att utforska känslomässig läkning, återfå kreativiteten och förnya min förståelse av tid.

Ordet chasing är inte bara en referens till min önskan att fånga tiden utan också namnet på en metallhantverksteknik som innebär att man trycker upp och ner metaller med hammare och olika typer av stansar.

Installationen består av tre delar: en vattendroppande anordning, en stor kopparskål täckt med ansikten som representerade olika känslor som jag uttryckte under tiden och en vattenbehållare.
Med hjälp av vattendroppar för att representera tidens gång kommer vattnet så småningom att fylla kopparskålen, vilket visar hur mitt sinne eller mina känslor har förändrats under skapandeprocessen, jag insåg att jag inte bara var fast i den enda känslan av rädsla, ibland var det ångest, ibland var det likgiltighet och ibland var det välbefinnande. Processen med kopparskålen som sjunker till botten efter att ha fyllts med vatten representerar de tankar och känslor som bleknar med tiden.

 

@l_c_yhuang