skip to Main Content
Kandidat Design

Alma Samefors

Hedvig och farmor

Att skapa igenkänning för barn, att barn tidigt ser att det finns en plats att vara sig själv, är viktigt för dess utveckling. Vuxna har ett ansvar att få barn att känna sig sedda och något så enkelt som att läsa en viss bok på kvällen kan hjälpa med det. Denna bok är riktad och menad som en kram till det ängsliga barnet. Barnet som är lite mer försiktig och eftertänksam än andra. Som vissa ser som besvärligt eller olydigt men som egentligen bara behöver en tålmodig vuxen.

I bilderboken ska Hedvig och farmor på skogsutflykt för att leta kantareller. I sidorna finns detta ängsliga barn men också farmorn – en trygg punkt. En omsorgsfull vuxen som ser barnets behov. Hedvigs farmor visar att du inte behöver ändra på dig, det finns dem som möter dig där du är.

Vanligtvis i bilderböcker presenteras en konflikt som ska lösas men en sådan innehåller inte denna bok. Istället hjälper farmor sitt barnbarn Hedvig att undvika konflikter som hade kunnat uppstå under bokens gång. Ingenting behöver ju gå fel, det kan bara vara en trevlig utflykt med farmor.

Boken har 36 illustrerade sidor och är menad för åldern 3-6 år.

 

@a.samefors
https://almasamefors.myportfolio.com/